Uvođenje sustava kvaliteta, zaštite okoliša i normi vezanih uz obradu metala

Vrijednost projekta:

~200.000 kn

EU sufinanciranje:

~170.000 kn

Svrha:

4 certifikata

Ovim projektom poduzeće Promid d.o.o. postiglo je povećanje konkurentnosti stvaranjem pretpostavki za održivi rast i razvoj na domaćem i inozemnom tržištu kroz uvođenje četiri međunarodno priznata certifikata.

Ukupna vrijednost projekta se određuje na 198.000,00 kn, a iznos sufinanciranih sredstava od strane EU iznosi 168.102,00 kn.

Razdoblje provedbe projekta bilo je od 15. rujna 2018. do 15. rujna 2019.

Stečeni certifikati

ISO 9001 Certifikat u području kvalitete
ISO 14001 Certifikat u području zaštite okoliša
EN 1090-2 Certifikat za izvođenje čeličnih konstrukcija
EN ISO 3834-2 Certifikat za osiguranje kvalitete kod zavarivanja
Cilj projekta bio je uvođenje međunarodno priznatih standarda i certifikata u području upravljanja kvalitetom, zaštitom okoliša i normi vezanih uz obradu metala s ciljem povećanja povjerenja kupaca i olakšanog pristupa na inozemnom tržištu.

Tvrtka nije imala certifikate u području kvalitete, zaštite okoliša ni certifikata vezanih uz izvođenje čeličnih konstrukcija te osiguranja kvalitete kod postupka zavarivanja taljenjem metalnih materijala. Navedena situacija otežavala je ili onemogućavala plasman vlastitih proizvoda na inozemno tržište jer kupci traže međunarodno priznate certifikate u koje imaju povjerenje.

Provedbom ovog projekta prijavitelj se certificirao prema najpriznatijim međunarodnim certifikatima čime se stekla međunarodna prepoznatljivost što će prepoznati i međunarodni kupci što će rezultirati povećanim narudžbama i zadržavanjem postojećih kupaca koji sve više bez obzira na dugogodišnju suradnju traže međunarodno priznate certifikate.

Uvođenjem četiri certifikata riješio se nedostatak međunarodno priznatih standarda i povećalo se povjerenje u tvrtku što dovodi do povećanja konkurentnosti i mogućnosti ozbiljnog iskoraka na međunarodnom tržištu.

Kontakt osoba za više informacija je Anja Dušak, anja.dusak@promid.hr

Više informacija na:
Strukturni fondovi
Operativni program konkurentnost i kohezija

Vidi sve projekte

Imate pitanja?

Obratite nam se s povjerenjem.